Levél Berényi Annától

Kedves magyar közösség!

Mindig is büszkeség volt külföldön magyarként élni, hiszen történelmünk során annyi kiváló magyar ember élt szétszórva a világban. Köztük voltak a Kossuth család tagjai is. A kortársak csak Kossuth Lajost ismerték és éltették, amerre csak ment a világban, pedig húga, Zsuzsanna is megérdemelte volna az ünneplést.
A Kossuth Zsuzsanna regényes életrajza című könyvemmel neki szeretnék emléket állítani. Ő is egy olyan magyar volt, aki világelső volt, de erről nem tud a világ. 1849-ben a világon elsőként állított fel egy teljes tábori ápolási rendszert mint a szabadságharc főápolónője. A világ ugyanezért az eredményért Florence Nightingale-t ünnepli, aki ugyanezt tette 1854-ben a krími háborúban.
De Kossuth Zsuzsa élete nem csak emiatt érdekes. Mérhetetlen hazaszeretet és tettvágy fűtötte minden cselekedetét. Élettörténete a politika fordulatai nélkül is megindító és lebilincselő. Átélt kolerát, árvizet, szegénységet és boldogságot, több születést és még több halált, forradalmat, szabadságharcot, menekülést és börtönt, valamint tucatnyi újrakezdést. A regény közel hozza az olvasóhoz a régi magyar világot és annak hőseit.

A Bookline-on keresztül külföldre is meg lehet rendelni az alábbi linken
Itt találnak egy újságcikket a regényről
Kossuth Zsuzsához és a regényhez kapcsolódó weblapom linkje:

Üdvözlettel,
Berényi Anna